Εκλογές ΚΕΔΕ & Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «Δάφνη»

Εκλογές ΚΕΔΕ & Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «Δάφνη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα Εκλογές ΚΕΔΕ & Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «Δάφνη»

9 Μαρτίου 2024

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα για τη συμμετοχή του στις εκλογές της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Γεράσιμος Κατωπόδης συμμετείχε ως προσκεκλημένος στη Γενική συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων «Δάφνη».

Στόχος του δικτύου αειφόρων νήσων είναι η ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών και η ενεργοποίηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο, το οποίο να βασίζεται στην αειφόρο και έξυπνη διαχείριση των φυσικών πόρων και υποδομών, στον βιώσιμο τουρισμό αξιοποιώντας τους φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους των νησιών και στη λειτουργική διασύνδεση του πρωτογενούς με το δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του «Δάφνη» και  Δήμαρχο Τήλου κ. Μαρία Κάμα, τους δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουν διεξοδικά τους στόχους του Δικτύου «Δάφνη» και ο κ. Κατωπόδης εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθεί το Μεγανήσι στο Δίκτυο μια και οι βασικοί στόχοι για βιώσιμο τουρισμό, αειφόρο ανάπτυξη και διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα συμπίπτουν πλήρως με το σχεδιασμό για να εξασφαλιστεί το αειφόρο μέλλον του Μεγανησίου.

 

Δήμος Μεγανησίου