ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ AXION HELLAS

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Axion Hellas επισκέπτεται το Μεγανήσι, τον Κάλαμο & τον Καστό.

Στα πλαίσια του 8ου διάπλου δράσης τους πραγματοποίησαν  δωρεάν ιατρικές εξετάσεις διαφόρων ειδικοτήτων στους δημότες μας παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στα ιατρικά τους προβλήματα. Σημαντική ήταν η δωρεά ακουστικών βαρηκοΐας σε δημότες με χρόνια θέματα ακοής.

Επιπλέον η δράση τους δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα της υγείας.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού .

  • “Ο Διάπλους από το χτες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία” όπου οι γυναίκες του νησιού παρουσίασαν στην κ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την κ Ματσέλη Βιργινία (Μουσείο Μπενάκη) παραδοσιακά εδέσματα αλλά και την τέχνη του αργαλειού.
  • Θεατρικό παιχνίδι  για τα παιδιού του Νηπιαγωγείου -Δημοτικού από την σπουδαία θεατρολόγο κ Εύχαρις Παπαιωάννου  προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές.
  • Βιωματικά παιχνίδια με στόχο την εκμάθηση, ευαισθητοποίηση και εκτίμηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Επίσης σημαντική ήταν και η ενημέρωση της ένωσης μη κερδοσκοπικών σωματείων ” Μαζί για το παιδί “, που προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά που έχουν  ανάγκη, όπου η ψυχολόγος κ. Μαρία Αλεξιάδου  πραγματοποίησε διαπεραστική ομιλία με θέματα την επικοινωνία στην οικογένεια .

Για μια ακόμη φορά η Axion Hellaς αποδεικνύει έμπρακτα ότι παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες καταφέρνει να στηρίξει πολυεπίπεδα την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πολίτες που μένουν μόνιμα στα νησιά.

Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου Μεγανησίου για την βοήθεια τους στους εθελοντές  της οργάνωσης & το Σύλλογο Γυναικών Μεγανησίου για τη προσφορά τους στο δωρεάν καθαρισμό των κτιρίων και την έμπρακτη  συμμετοχή στις δράσεις.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ